Magi.

I lördags steg jag upp klockan 6 på morgonen. Efter bara drygt fem timmars sömn gjorde jag mig redo för en löprunda i en stilla stad. Det har inte varit roligt att springa i 30 graders hetta, för det är inte roligt att springa jättejättelångsamt och ändå ha pulsen i skyarna, så nu skulle jag springa då det var svalt.

 

Det var sisådär 22-23 grader och soligt och det var inte så många människor ute. Det var så skönt att springa och det gick riktigt bra, om än inte snabbt.

 

 

Jag sprang drygt 14 km innan jag stannade vid Gustavsborgs simstrand för ett morgondopp. Jag var ensam på bryggan, om man bortser från en naken tant som satt i ett hörn. Vattnet var varmt och det var så otroligt skönt att få simma en stund efter löpturen. Då jag kom upp ur vattnet yogade jag också i femton minuter (Happy Hips-programmet som jag nu mnns utantill) och allt var bara helt magiskt.

 

 

Då jag hade yogat klart började det droppa in lite fler människor till bryggan och det var helt okej för min del att gå därifrån. Jag sprang sista biten hem och fick alltså ihop 15 km morgonlöpning och en kvart yoga. En helt underbar morgon. Hade jag haft tid hade jag lätt kunna springa en bit över 20 km, för varken benen eller lungorna var trötta. En helt annan känsla än förra söndagen.

 

Resten av lördagen spenderades sedan i Jakobstad. Vi såg Pride-paraden (jag blev så göad och rörd av att se hur många människor som slöt upp att jag nästan började gråta) och njöt av vädret. På kvällen for vi till Fäboda där jag simmade en stund och solade på klipporna och på vägen hem stannade vi för picknick vid Andra sjön i Nykarleby. En trevlig lördag.

 

Vi åt på Friends & Brgrs, en ny hamburgarrestaurang i Jakobstad (som evetuellt öppnar i Helsingfors och Vasa snart också), där de satsar på lokala råvaror och mat gjord från grunden.

 

Igår hejade vi på cyklisterna i Botniacyklingen och firade sen min mormor som fyller år. Jag var totalt inaktiv hela dagen, bortsett från en kvart yoga, men eftersom det var min första inaktiva dag (alltså en dag då jag inte kommit upp i 15 000 steg) på tre månader så var det okej. 

 

Idag hade jag min första Fustra-timme, av de tio timmar jag köpt, och det är inte lätt att tänka på att slappna av i axlarna, dra ihop skulderbladen, hålla magen stark, ryggraden lång och trycka ut svanken, samtidigt som jag utför olika rörelser, men jag hoppas på att rörelsebanorna ska bli lite mer automatiska sinom tid.

Publicerad 28.07.2014 kl. 15:52

Pain, pain go away.

Igår var jag till gymmet på en Fustra-timme med PT. Vid mitt gym får man en gratis demotimme och jag har tänkt boka in den i flera år men inte kommit mig för förrän nu. Jag hade rätt så bra koll på Fustra sen tidigare och jag hoppades att det skulle kunna vara något som skulle kunna hjälpa dels min dåliga rörlighet och dels min bråkiga korsrygg. Eftersom de problemen hänger ihop så vore det inte omöjligt.

 


 

Som väntat kunde vi konstatera att min rörlighet ... hmm ... har utvecklingspotential. Mina höftböjare är väldigt korta och höfterna är stela som kylskåp. Övriga muskler på framsidan av kroppen är också väldigt korta (framsida axlar, bröstmuskler, framsida lår), medan musklerna på baksidan då behöver mer träning så att balansen ska bli bättre. Dessutom måste jag sluta slarva med magträningen.

 

Det känns lite surt att vara i det här läget nu, då jag vet att rörligheten i höfterna var bättre bara i vintras (då jag var flitig(are) med yoga och rörlighetsträning) och att min mag- och ryggmuskulatur varit jättestark för några år sedan, men efter det har jag liksom tränat mindre och mindre styrketräning och tydligen har musklerna inte hållits kvar av sig själva. Min ryggvärk fanns även då, men jag hoppas att den ska ge med sig nu bara jag fokuserar både på core-muskulaturen och rörligheten samtidigt nu.

 

Jag köpte 10 PT-timmar till och ska alltså under fem veckor träna två gånger i veckan med en Fustra-PT. Däremellan ska jag också göra övningar på egen hand. Dessutom har jag själv tänkt att jag ska få till Happy Hips-yogan dagligen (15 minuter, hur svårt kan det vara?) nu och också börja använda min balansboll som stol (men utan att ha fötterna i golvet) lite oftare. Då jag gjorde det förr så var min core väldigt stark. Under några veckor ska jag inte träna bröst och framsida axlar alls och jag ska också undvika att träna framsida lår. Dessutom skulle min PT helst inte vilja att jag cyklar heller, men det får jag göra bara jag stretchar noga både före och efter. 

 

Så, det blir spännande att se hur det utvecklas. Förhoppningsvis blir min korsrygg som ny igen.

Publicerad 25.07.2014 kl. 21:52

Glass till frukost.

I värmen är det inte alltid så att man är sugen på varm mat. I alla fall inte jag. Däremot är allt som är kallt ganska lockande. Därför svängde jag ihop en glass till frukost. I princip var det min vanliga frukost, men den fick mixas och ta en vända via glassmaskinen först. Jag blandade alltså ihop typ en liter färska jordgubbar, en burk kvarg, en skvätt citronsaft och en skvätt agavesirap och in i glassmaskinen. Bra frukost helt enkelt! Har ställt in skålen på frysning inför morgondagen också...

 

Min vana trogen har jag stängt in mig på gymmet under eftermiddagen. Idag var det benträning som gällde. Jag upphör inte att fascineras av hur jag svettas nu, det är liksom något helt annat än "vanlig" massiv svettning. Men jag börjar vänja mig.

 

 

Efter gymmet har jag nu två dagar i rad gått ner till vattnet vid Academill, bara en liten bit från gymmet. Jag är ingen strandmänniska, men jag gillar havet och därför passar det mig perfekt att doppa mig på lite okonventionella ställen. Fast idag var jag inte den enda som badade där faktiskt. Dock är jag nog antagligen den enda som badar med kläderna på (eller i alla fall en del kläder), då jag typ aldrig är klädd i bikini. Däremot är det väldigt skönt att svalka sig efter ett svettigt gympass och då duger sport-bh:n eller träningskläderna riktigt bra.

 

Nu på kvällen (alltså seeent) har jag sprungit en sväng igen. Det var varmare än igår, trots att solen till och med hann gå ner så länge jag var ute, men det gick i alla fall att springa. Det blev dock bara en kortis på fem kilometer idag och det var kanske lika bra, för nu känner jag igen av vänster höft/ben. Det har inte krånglat på länge, så det är lite surt att det är tillbaka men förhoppningsvis får jag bukt med det snabbt.

Publicerad 23.07.2014 kl. 23:15

Väldigt behagligt.

Igår hade jag min planerade (och välförtjänta) vilodag. Helt stillasittande var jag ändå inte, utan jag gick mina 15000 steg (och lite till) i form av en promenad på förmiddagen (ca 7 km) och en på kvällen (ca 5 km). Lagom rörelse för en varm och skön sommardag.

 

Idag har det varit varmt igen (liksom det kommer vara hela veckan åtminstone) och eftersom det blir varmt så väldigt tidigt på morgonen och jag tycker väldigt mycket om sovmorgnar, så lyckas det inte riktigt med morgonlöpning. Under den hetaste tiden mitt på dagen valde jag idag istället att stänga in mig i det typ lika heta (men folktomma!) gymmet och träna mage och rygg och på kvällskvisten for jag och mannen iväg och plockade jordgubbar till Lillkyro. Det tog en stund, men vi fick ihop ca. 13 kg helt giftfria jordgubbar och det är väl ungefär var min mage och vår frys mäktar med.

 

Älskade bär!

 

Vid 22-tiden, då solen börjat sjunka bakom träden och husen, så drog jag på mig löparstassen och lunkade iväg. Första kilometern tog jag det ganska lugnt, men sen kunde jag faktiskt springa på i helt normalt tempo (för min nuvarande form) med helt okej puls och det var riktigt behagligt och skönt. Får nog bli sena kvällspass (eller nattpass - det är mysigt!) ett tag nu fram över alltså. 10 km fick jag ihop och det var faktiskt riktigt skönt!

Publicerad 22.07.2014 kl. 23:04

Svett!

Jag hade tänkt skriva något lite mer utförligt om vår cykelsemester, men det får bli då jag orkar/hinner. Min skrivmotivation infinner sig inte riktigt, trots att jag nog har en hel del att skriva om, men det är väl så det är då det är semester och sommarvärme.

 

Cykelsemestern gav i alla fall ett fint tillskott i träningssaldot både förra veckan och denna. Förra veckan bjöd på 20 timmar träning och denna vecka blev det 26 timmar träning, så en vilodag imorgon känns välförtjänad.

 

Sen jag kom hem har jag hunnit avverka några av de där 26 träningstimmarna. Inte på cykel, men väl i löpskorna och på gymmet. I fredags inledde jag med ett riktigt bra rygg- och magpass på gymmet då jag kände mig riktigt stark i övre ryggen. På kvällen blev det 11 väldigt svettiga kilometer i löpspåret. Det var tungt och pulsen var hög, men ändå så otroligt skönt. Det flöt på och jag behövde inte stanna för att andas eller ens för ett rödljus.

 

Matlagningsmotivationen har i alla fall hittat till mig, om än tillfälligt. i fredags blev det chèvresallad med rödbetor och valnötter.

 

Igår inledde jag och mannen dagen med en löprunda. Eller nåja, jag sprang med honom i 5,5 km och sen fortsatte han för att hämta en cykel och jag svängde av hemåt. Tog lite andra vägar hem och fick ihop 13 km, med paus för ett dopp i havet (SÅÅÅ skönt!!) efter drygt 12. Det var riktigt svintungt igår med skyhög puls och svett i mängder...

 

På kvällen for mannen till sin hemby och jag hade en riktigt mysig kväll för mig själv: laxsallad, ett bröst- och axelpass på gymmet, en promenad med hunden och så jordgubbar i soffan framför en film. Perfekt!

 

Laxsallad med finsk vildlax!

 

Idag hade jag planerat in ett långpass. For iväg klockan 9 ungefär med cykel till Liselund. Jag tycker att de 5 första kilometerna från vårt hem är så evinnerligt tråkiga (i alla riktningar) så det här var ett bra alternativ. Jag hade sett ut en runda på 26 km därifrån och jag tänkte köra 13+2-taktiken. Jag hade med mig både vatten och energi och kände mig mentalt ganska väl förberedd.

 

I början gick det bra, men efter ungefär en timme började det bli tungt. Jag brukar inte ha problem med värmen, men nu när jag annars också har svårt att andas ordentligt och har hög puls så verkar inte värme och löpning funka speciellt bra för mig. Jag gnetade i alla fall på i en dryg halvtimme till, men efter sisådär 16 km blev det inte så mycket löpning längre utan mest promenad. Efter 22 km hämtade mannen upp mig och så snöpligt slutade mitt tänkta långpass.

 

Den här bilden beskriver situationen ganska bra ... hehe.

 

Jag tror att orsaken till mitt misslyckade långpass (förutom att det var hett och ingen skugga längs rundan) var salt/energibrist, så jag såg till att korrigera båda två. Direkt efter passet svepte jag en halv liter Vichy (alltså mineralvatten som förutom kalium och magneisum även innehåller natrium) och sen åt jag också en liten hög med Himalayasalt (som också innehåller mineraler). Om man tycker att det är okej att äta salt sådär som det är så kanske man nog har lite saltbrist...

 

Efter detta for vi iväg till min morfar på kalas. Där bjöds det på tortillas och marängtårta med jordgubbar så jag lyckades nog fixa den där energibristen också. Därför funkade det finfint med ett benpass på gymmet senare på kvällen. Det blev ett väldigt, väldigt svettigt pass...

 

Nej, min hy är inte knottrig i pannan, det är bara svett.

 

Jag tycker riktigt mycket om gymträningen just nu och jag är riktigt taggad på att bli starkare. Eftersom löpningen går sisådär så är det ändå skönt att ha något som funkar att träna, också sen när jag får ställa undan landsvägscykeln på vinterförvaring.

Publicerad 20.07.2014 kl. 22:43

Ett livstecken.

Vi är hemma nu. Efter fem cykeldagar och en cykel+resdag så kom vi till Vasa med tåg igår kväll. Vi har avverkat typ 620 km (580 av dem under fem dagar) och vi har verkligen fått känna på uppförsbackar. 

 

Nu är jag taggad att gymma igen, så dit bär det av nu med det samma!

Publicerad 18.07.2014 kl. 13:00

Off we go.

Min man och jag är inte alltid så bra på att boka resor långt på förhand. Det innebär inte att vi skulle ta billiga sista-minuten-resor, utan tvärtom brukar det innebära att det blir något dyrare. För några år sedan bokade vi vår nyårsresa till Berlin dagen innan vi skulle åka. Tips från coachen: gör inte det.

 

Nå, nu har det i alla fall hänt igen, men den här gången blev det inte extra dyrt för vi ska "bara" semestra inom landet. I torsdags bokade vi boende och utresa och om bara någon minut bär det av. Vi ska på cykelsemester, precis som ifjol, men i år bär det av till östra delarna av Finland. Vi tar tåget till Jyväskylä och cyklar sen till Varkaus, Nyslott, Imatra, S:t Michel, Heinola och Hämeenlinna/Riihimäki, och därifrån tar vi sen tåget tillbaka. Det borde bli någonstans mellan 600 och 700 km på sex dagar. Hoppas på tur med vädret!

Publicerad 12.07.2014 kl. 08:35

It's getting hot. So hot in here.

Det är tystare än vanligt på de flesta bloggar nu då värmen hittat hit och många har semester. Det verkar inte vara något undantag här. 

Temperaturerna har som sagt varit höga hela denna vecka, så jag har (logiskt nog) passat på att träna inomhus både i måndags och i tisdags. Vad passar bättre än att träna axlar och bröst, eller att ha legday i ett stekhett gym?

 

För bara några veckor sen fick jag klä mig i lager på lager på lager då jag gick till gymmet...

 

Båda gymträningarna gick riktigt bra och jag har haft sådär lagom träningsvärk. Kommer nog att fortsätta med gymträning de här heta eftermiddagarna, för det är rätt så tomt i gymmet då och det är precis så som jag vill ha det.

 

På kvällarna har jag tränat lite annat. I måndags blev det en cykeltur med mannen till Replot. Totalt 50 km och rätt okej fart med tanke på att min medelpuls låg kring 130 slag/minut. Igår däremot väntade jag till klockan 22 innan jag for ut på en löprunda och då var pulsen på helt andra nivåer. Dessutom svettades jag enormt och hade ben som absolut inte ville springa lugnt. Det blev 8 km i 5:15-fart och det är också allt jag hittills sprungit denna vecka.

 

Idag valde jag att cykla under eftermiddagen, så det blev 70 km i sadeln. Det var varmt det också, men det är mer uthärdligt på cykel, speciellt nu då jag inte alls hunnit vänja mig vid värmen. I vanliga fall är jag ganska värmetålig och klarar värme bättre än många andra, men jag behöver lite tillvänjning. Som det ser ut på väderprognosen så verkar jag få det också - och det ser jag fram emot.

Publicerad 09.07.2014 kl. 22:42

Parents, talk to your kids about distance running.

Hittade ett mycket roligt filmklipp för en stund sedan och tänkte dela med mig. Kanske någon som känner igen sig?

Publicerad 07.07.2014 kl. 11:21

Sommarhelg - äntligen!

Igår blev det äntligen lite sommar här igen. Det var en helt ljuvlig morgon igår med nästan 20 grader, så gott som vindstilla och strålande sol från en klarblå himmel. Perfekt löparväder. Men vad gör jag? Jo, jag besöker gymmet.

 

 

Det blev ett mage-rygg-pass, som tyvärr blev lite för stressigt på slutet då jag hade en tid att passa, men på det stora hela var det ändå ett bra pass. Efter att jag kommit hem och bytt om så for vi till mannens mamma på landet och spenderade dagen där. På kvällen cyklade jag hem, medan mannen lämnade kvar över natten.

 

 

Det var en ljuvlig cykeltur med min fina Merida. Det är sällan man får chansen att cykla i så svag vind som det var igår, så det var jag glad över. 63 km blev det och det var ett fint sätt att avsluta lördagen på.

 

Idag blev det sovmorgon för min del innan jag steg upp och gjorde mig i ordning för en löptur till en kompis sommarstuga. Jag fick testa min nya löparryggsäck som jag köpte i Stockholm på Runner's store. Det är en Ultraspire Surge med 2 liters vätskeblåsa och idag testade jag att ha i en liter vätska, ett par flipflops, en bikini, en klänning, underkläder, deodorant, solglasögon, telefon och nycklar. Det var ganska maximalt vad man kunde få in i den, men det var också precis vad jag behövde. Den var perfekt! 13 kilometer löpning och jag kände egentligen inte av att jag hade något på ryggen. Men varmt var det och då var det skönt att mötas av detta:

 

 

Det blev ett dopp med löparkläderna på nästan direkt och sen ytterligare en liten simtur senare på eftermiddagen. Hela dagen spenderade vi ute i solen och det var riktigt, riktigt trevligt. Dessutom ser det fina vädret ut att hålla i sig och det är ju inte fel!

Publicerad 06.07.2014 kl. 20:26

Träningskläder till salu.

Efter att ha rensat ur klädskåpet igår och städat lägenheten idag så började jag fundera på träningsklädgarderoben. Den börjar vara minst sagt sprängfylld och man (läs: jag) har ju sina favoriter som ändå används igen och igen. Av sentimentala skäl brukar jag ändå ha svårt att göra mig av med något, men nu har jag i alla fall valt ut några plagg som jag bestämt mig för att får gå vidare.

 

  • En Dobsom R90 dräkt i storlek 38. Alltså både byxor och jacka. Helsvart. Praktisk jacka som man också kan göra om till väst genom att ta lös ärmarna. Väldigt lite använd. På Sportamore kostar jackan kring 75 euro och byxorna kring 45 euro. Jag tänkte mig 30 euro för hela setet.
  • En Craft PR Jacket, herrjacka i storlek S. Samma färgsättning som på bilden. I gott skick. 10 euro.
  • Vintertights från More Mile, storlek UK16 och i samma färg som på bilden. Felleverans från England för längesen. Jag hade beställt storlek UK12, men upptäckte misstaget för sent. Har inte använt tightsen speciellt mycket så de är i nyskick. 8 euro.
  • Ett linne från Craft i storlek M i nyskick. 7 euro.
  • Två t-shirts från Nike. Den som Träningsglädje-Sara har på sig i det här inlägget och den som jag har på mig i inlägget på Maraton-Petras blogg. Den förstnämnda i storlek M, den andra i storlek S. I gott skick annars, men de är vita så det finns svaga missfärgningar. 2 euro styck.
  • En blå gymtopp från Adidas med "lite häng" i halsringningen (på ett snyggt sätt), löst sittande, men med en tightare resår nertilll. Vita ränder i sidorna. Storlek 38. 2 euro.
  • En svart och blå gymtopp med inbyggd sporttopp och delvis bar rygg. Jättesnygg, men för kort för mig. Storlek M, men ganska liten sådan. 2 euro.
  • Orange gymtopp med känguruficka farmtill och snörning längst ner (ingen praktisk betydelse, mest detaljer). Brottarrygg. Ganska tight. Storlek M, men liten i storleken. 2 euro.

 

Intresserad av något? Maila johanna.hedvik[at]luukku.com.

 

Publicerad 04.07.2014 kl. 16:20

Lästips.

Idag har jag rensat ur garderoben. Det tog många timmar och resulterade i en hel del kläder som jag tänkt skänka till välgörenhet (men om någon i närheten vill gå igenom dem först så säg till - där finns allt möjligt i storlek XS-M, bl.a. knappt använda festklänningar och en nästan ny Halti-vinterjacka) och ett tvättberg. Sen slängde jag ihop en svamprisotto och sprang 15 mycket tunga kilometer.

 

Dessutom vill jag idag tipsa om det här inlägget som min älskade syster har skrivit. Vi måste faktiskt kunna prata om psykiska sjukdomar också, man ska inte behöva känna att man är ensam.

Publicerad 03.07.2014 kl. 21:51

Och regnet det bara öser ner...

Igår hade vi nästan sommarvärme här i Vasa. Temperaturen orkade upp till hela 20 plusgrader på eftermiddagen och då passade jag på att cykla. Det blev en runda på 50 km med en hel del vind och jag fick inviga mina nya bib-shorts som jag köpte i Stockholm. Det var ett bra köp, varför köpte jag inte sådana direkt? De var mycket skönare än shorts utan hängslen (och mycket snyggare också).

 

Idag däremot har regnet öst ner precis hela dagen. Alltså konsant. Verkligen konstant. Det var alltså en bra dag att gå till gymmet och jag valde faktiskt gymmet närmast mig. Tränade ben idag och det var tillfredsställande. Hade dessutom nya träningskläder - shorts från Sportamore och en tröja som jag köpte på XXL i Stockholm. Det går alltid bra då man har nya träningskläder.

 

Snyggaste gymselfien ever.

 

Nu på kvällen trotsade vi faktiskt regnet och begav oss ut på en promenad. Det var blött, mycket blött. Min Haglöfs-dräkt stod inte helt pall för allt regn som träffade oss (har bara Proof-material, inte Goretex), så då regnar det mycket. Kan ju säga att mina Nike Free inte heller var vattentäta precis. Men ingen av oss var gjord av socker, så det var ingen fara. Det är ju alltid värst innan man kommer ut.

Publicerad 02.07.2014 kl. 22:40

Long time no see.

Jag har haft en riktigt bra vecka på andra sidan potten. Jag har varit ganska nerkopplad och därmed tystnaden på bloggen. På instagram har man kunnat se glimtar av vistelsen (@chohannisen), men största delen av tiden har jag som sagt varit nerkopplad. Här kommer i alla fall ett sammandrag:

 

Vi flög över till Stockholm på måndag kväll och anlände Västerås någon gång efter 23. Bodde hos bästa Kerstin i hennes gigantiska hus. Jag sprang varje dag i Västerås - 11 km på tisdag, 11 km på onsdag, 8 km på torsdag, 10 km på fredag och 10 km på lördag. De första passen var tunga, men det blev lättare efterhand.

 

På torsdag besökte vi Gröna Lund, vilket var första gången för mig. På fredag deltog jag i säsongens första (och enda?) löptävling. Tävlingen hette MMM (Maximalt Med Mjölksyra) och ordanades i Surahammar, utanför Västerås. Det gick ut på att springa upp- och nerför en slalombacke i 60 minuter. Flest vändor vann. Jag gjorde 20 vändor och borde ha kommit trea bland damerna, men varvräknarna hade missat en av mina vändor och noterade endast 19 stycken. Siffernörden i mig är mycket störd.

 

 

Kerstins yngsta son och jag. Här är vi högst uppe på backen under sista vändan. Svettiga och glada över att det börjar vara över.

 

På lördag reste vi från Västerås till Uppsala (fick skjuts med bästa Lisette!). I Uppsala skulle vi gå på bröllop, då min gymnasiekompis gifte sig.

 

 

På söndag sprang jag 10 km i Uppsala för att bekanta mig med stan - det blev ju bara en blixtvisit där - och gillade vad jag såg. Sen var det dags att ta tåget till Stockholm. Stockholm gillar jag massor. 

 

 

I Stockholm blev det shopping och stros på stan och ett gympass i hotellgymmet på söndagskvällen. På måndagsmorgonen var det dags för ett mycket efterlängtat Stockholmslöppass. Sjunde dagen löpning i rad för mig, men det märktes ingenstans. Det var så underbart skönt och jag älskade varje steg, varje sekund av löppasset. Hade gärna sprungit hela dagen, men det vankades ju hotellfrukost och shopping också. Skulle inte ha något emot att få springa i Stockholm varje dag.

 

Fina vyer på Djurgården.

 

Igår kom vi sen hem och fick återse vår lilla bebis som varit hos mina föräldrar och sen hos min bror under den vecka vi varit borta. Nu borde jag också få till bra träningsrutiner igen, men hittills har det gått minst sagt trögt. Tycker att alla träningskläder jag köpte i Stockholm borde hjälpa motivationen på traven, men just nu drömmer jag bara om löppass i just Stockholm...

Publicerad 01.07.2014 kl. 13:14

En midsommarhelg till ända.

Så hade midsommaren passerat också detta år. Den kallaste midsommaren på 30 år var det visst och alla tänkta utekalas som vi skulle ha blev flyttade inomhus. Lika bra det, för att sitta ute och frysa är ingen höjdare, inte ens om det är midsommar.

 

Midsommarfrukost. Kvarg, jordgubbar och honung.

 

Efter gympasset i fredags for vi alltså iväg till Vörå, til mina föräldrar, och firade midsommar där. Vi grillade och åt en traditionsenlig middag och alla blev mätta och belåtna. På kvällen gick jag, mamma och min lillebrors flickvän på en 6 kilometers promenad med alla tre hundarna och det var riktigt skönt efter all mat.

 

På lördag inledde jag dagen med 11 km löpning. Ensam. På landet. Det var så lugnt och stilla och tyst att jagblev väldigt medveten om min egen andning. Det gick ändå riktigt bra och passet blev progressivt. Pulsen hölls på en ok nivå och rundan jag sprang kommer jag definitivt att springa igen. 

 

Sen var det då dags för min lillebrors konfirmation. I Vörå konfirmerar sig i princip alla ungdomar, så kyrkan var fullsatt. Efteråt var det konfirmationskalas för släkten, så vi åt och åt och åt.

 

Min snygga lillebror och jag. Vi ser ut att sakna ögon då vi kisar mot ljuset.

 

På lördag kväll gick jag och mannen en kort promenad, Det är fantastiskt hur ljust det är ute den här tiden på året.

 

Igår blev det ingen morgonlöpning, även om jag hade tänkt så. Vi satt uppe till klockan halv 5 på morgonen och väntade på att vår yngsta bror skulle komma hem från dansen i Fagerö, så jag var inte så pigg på att stiga upp på morgonen. Det är intressant hur trött och groggy man kan känna sig då man varit uppe längre än vanligt, trots att jag inte drack en droppe alkohol.

 

På eftermiddagen var det i alla fall dags för nästa festlighet; ett 60-års kalas. Vi bjöds på magnifikt god mat med grillad innerfilé av nöt med klyftpotatis, sallad och olika såser och till efterätt dukades det upp marängtårta och en massa andra bakverk. Jag åt tills jag nästan rullade fram. Som tur var, hade jag och min kusin planerat in en gymdejt direkt efter, så energin hade någonstans att ta vägen. Det blev ett benpass, där åtminstone framsida lår skakade betänkligt efter tunga dropsets i lårcurl-maskinen. På kvällen avrundade jag med 5 km löpning med mannen, sådär bara för att.

 

Idag sticker vi iväg till Sverige och kommer hem först om en vecka. Jag hoppas att Västerås, Uppsala och Stockholm bjuder på några plusgrader mer än vi haft här den senaste veckan.

Publicerad 23.06.2014 kl. 12:08

Foto: Tor Wennström, Hbl.

 

Jag heter Johanna och jag är en löpare. Faktum är att jag är en ultralöpare. Jag har sprungit ultralopp på upp till 48 timmar och tror inte att det finns någon gräns för hur långt man kan springa. Ni får gärna kontakta mig på: johanna.hedvik [ät] luukku.com
 

I samarbete med:
 

 


Personbästa:

Halvmaraton 1:36:52 (2013)
Maraton 3:29:26 (2012)
100 km 9:03:43 (2013)
6 timmar 63,054 km (2009)
(Inofficiellt ~68 km (2013))
24 timmar 162,73 km (2010)
(Inofficiellt ~170 km (2012))
48 timmar 251,2436 km (2011)
 

 

Kategorier

Senaste kommentarer

28.07, 21:12Magi. av Jeanna
21.07, 17:04Svett! av Andreas
21.07, 10:24Svett! av Fredric