12. Sommarlista; det här vill jag träna i sommar.

12.06.2015 kl. 17:12

 

 

1. Löpning

Det här kommer knappast som en överraskning. Jag tycker om att springa. Det är det jag gör. Tyvärr har löpningen känts rätt så tung den senaste månaden, men jag hoppas att det ska vända. Jag skulle vilja kunna springa intervaller och riktiga långpass igen. Dessutom skulle jag vilja få in fler tävlingar, speciellt sådana som skulle vara lika roliga att springa som Helsinki Halfmarathon (mer om det loppet senare). Vet inte när jag senast sprungit ett lopp som varit så roligt, men så sprang jag också bara av den anledningen - vilket varit ett mål i år.

 

Bild från en mycket mysig morgonrunda ifjol som jag avslutade med ett dopp i havet och yoga på bryggan. Älsk!

 

2. Styrketräning

Många väljer att skippa gymmet på sommaren, men jag vill inte göra det. Det är skönt att trötta ut musklerna på ett annat sätt än genom att springa och jag längtar till och med efter den där kvalmiga, supersvettiga känslan man får på gymmet då temperaturen utomhus närmar sig 30 grader. Vi är inte direkt där ännu...

 

Ifjol hade jag superkrulligt hår och var ofta på gymmet. Också på sommaren.

 

3. Cykling

Jag skäms över att jag inte inlett cykelsäsongen än. Ifjol började cykla i MARS, och det hade varit helt möjligt också i år, men det har inte blivit av än. Jag vill, men för varje dag som går blir tröskeln högre. Men jag ska. Och vi ska troligen på cykelsemester i år också, precis som 2013 och 2014 och då, om inte förr så får jag ihopsamlat en hel del kilometer.

 

Ifjol cyklade jag ganska mycket. Saknar det.

 

4. Promenader

Varför gå när man kan springa? Ja, det kan man fråga sig, men för mig handlar det helt enkelt om att det är skönt. Jag tycker om att gå i skogen med min man och min hund. Jag tycker om att ta en morgon- eller kvällspromenad, ensam eller med sällskap. Det är kravlöst, jag får frisk luft, men framför allt så tycker Muffins också om det och jag tycker om min Muffins.

 

Min fina Muffins. Hon älskar skogen, speciellt om det finns en sjö där eller om det är bredvid havet. Och hon älskar att promenera. Min fina, fina plutt.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

Foto: Tor Wennström, Hbl.

 

Jag heter Johanna och jag är en löpare. Faktum är att jag är en ultralöpare. Jag har sprungit ultralopp på upp till 48 timmar och tror inte att det finns någon gräns för hur långt man kan springa. Ni får gärna kontakta mig på: johanna.hedvik [ät] gmail.comPersonbästa:

Halvmaraton 1:36:52 (2013)
Maraton 3:29:26 (2012)
100 km 9:03:43 (2013)
6 timmar 63,054 km (2009)
(Inofficiellt ~68 km (2013))
24 timmar 162,73 km (2010)
(Inofficiellt ~170 km (2012))
48 timmar 251,2436 km (2011)